Welkom

Op deze website willen wij u zo goed mogelijk informeren over de praktijk. U vindt hier onder andere informatie over de medewerkers, onze praktijkvisie en actuele zaken. Daarnaast kunt via onze website op een beveiligde manier herhaalrecepten aanvragen, e-consulten doen of een afspraak maken op het spreekuur. U doet dit door in te loggen op MijnGezondheid.net. 

Via de onderstaande link kunt u aanmelden bij MijnGezondheid.net. Inmiddels kunt u ook inloggen via de MedGemak app op uw smartphone.

Vanaf 9 juni t/m 16 juni is de praktijk wegens vakantie gesloten!
Voor spoedgevallen kunt u contact opnemen met:

 

Huisartsenpraktijk Rijpwetering
Past. vd Plaatstraat 12
Rijpwetering
Tel: 071-5018202

 

Onderzoek naar vaccinatie tegen blaasontstekingen

Als u 60 jaar of ouder bent en in de afgelopen 2 jaar een blaasontsteking heeft gehad, kunt u van ons een uitnodiging verwachten om mee te doen aan een studie. Bij deze studie word onderzoek gedaan naar een vaccin tegen blaasontstekingen.

Wat zijn blaasontstekingen?
Blaasontstekingen is een bacteriële infectie van de blaas. Blaasontstekingen komen vader voor naarmate u ouder wordt. De meeste voorkomende klachten zijn pijn bij het plassen, pijn in de onderbuik en vaker kleine beetjes plassen. Als de infectie zich uitbreidt kan het leiden tot een nierbekkenontsteking en/of een bloedbaan infectie. Met name bij ouderen kunnen dit soort infecties soms tot opnamen in het ziekenhuis leiden.

Wat is het doel van het onderzoek?
Met het onderzoek word een nieuw vaccin onderzocht. Dit vaccin is gericht tegen de meest voorkomende bacterie bij blaasontsteking, de E. coli bacterie. In het onderzoek wordt onderzocht hoe goed het vaccin werkt tegen het ontstaan van ernstige blaasontsteking.

Voor vragen kunt u contact opnemen via:
urineweginfecties@lumc.nl of telefonisch spreekuur maandag, donderdag en vrijdag tussen 12:00-13:00 uur op telefoonnummer 071-5263777

 

Online inzage in het patiëntendossier (OPEN)

Iedereen komt wel eens bij de huisarts. De huisarts doet onderzoek, geeft advies of er worden medicijnen voorgeschreven. De huisarts noteert het in u dossier. Via het patientportaal MGn of via de Medgemak app kunt u veilig inloggen op de computer of telefoon en toegang krijgen tot u medisch dossier. Alleen u en de huisarts kunnen de volgende gegevens online bekijken:
- het advies van de huisarts
- uitslag van een onderzoek, bijvoorbeeld bloedonderzoek
- brief van bijvoorbeeld het ziekenhuis
- medicijnen
- uw allergieën 

LSP
Het landelijk schakelpunt (LSP) is een netwerk waar zorgaanbieders op kunnen aansluiten. Als het nodig is voor behandeling van een patiënt, kunnen zorgaanbieders via dit netwerk medische gegevens raadplegen over hun patiënten. Het gaat om belangrijke medische informatie en medicatie die een patiënt gebruikt.
De patiënt moet toestemming geven om gegevens te delen. Dit kan op 2 manieren:
- Geef het door aan de huisarts
- Vul een toestemmingsformulier in en lever deze in op de praktijk