Iedere dag krijgen we veel suiker binnen. Vaak gebeurt dit zonder dat we het doorhebben en dat is niet gezond! Een weekje geen suiker eten heeft dus zo zijn voordelen. Doe mee met de 7 dagen suikervrije challenge.: één week lang NEE zeggen tegen snoep, frisdrank, koek en JA tegen gezond eten en drinken.

Voordelen van een week zonder suiker:

  1. Je hebt meer energie

Vaak heb je meer energie. Dat zit zo: eet je veel suiker, maar niet genoeg gezonde producten? Dan krijg je te weinig vezels, vitamines en mineralen binnen. Hierdoor kun je moe worden of hoofdpijn krijgen. Het omgaan met alle suikers kost je lichaam een hoop energie. Als je producten als snoep, koek en frisdrank laat staan, is je bloedsuikerspiegel een stuk beter. Hierdoor voel je je een stuk fitter en vrolijker.

  1. Je kunt makkelijker afvallen

Wil je afvallen? Dan helpt het als je suiker laat staan. Producten met veel suiker hebben namelijk veel calorieën. En die heb je juist niet nodig als je wat kilo’s wilt kwijtraken. Maar liefst 50% van de mensen die een week geen suiker eet, lukt het om af te vallen.

  1. Je verkleint je risico op diabetes type 2

Als je veel suiker binnenkrijgt is je kans op overgewicht groter. Heb je te maken met overgewicht? Dan heb je een grotere kans om diabetes type 2 te krijgen. Vooral dranken met suiker zorgen voor een groot risico. Wist je bijvoorbeeld dat een blikje cola per dag je risico op diabetes type 2 met maar liefst 20% verhoogt? Door te kiezen voor suikervrij, kun je jouw risico op  diabetes type 2 verkleinen.

  1. Je hebt minder last van je buik

Misschien herken je het wel: pijn in je buik nadat je frisdrank hebt gedronken of veel hebt gesnoept. Dat is niet zo gek. Veel mensen krijgen last van hun buik als ze te veel suiker binnenkrijgen. De fructose (fruitsuiker) in snoep en frisdrank kan er namelijk voor zorgen dat je last krijgt van diarree, winderigheid of een opgeblazen gevoel. Laat je dit soort producten een week staan? Dan zul je minder last hebben van je buik.

  1. Je slaapt beter

Als je minder suiker eet, dan slaap je waarschijnlijk beter. En beter slapen zorgt er weer voor dat je minder moe bent. Hierdoor ben je minder snel geïrriteerd en heb je meer energie om gezond te eten.

Klik hier voor meer informatie!