Diabetes

Meer dan 250.000 mensen hebben diabetes zonder dat ze het weten.
Jaarlijks neemt het aantal mensen met diabetes in Nederland met 71.000 toe. Dat betekent dat er iedere dag 194 mensen met diabetes bijkomen. In 1 week zijn dat wel 1.358 mensen! 

Heeft u diabetes zonder dat u het weet?

  • Doe de risicotest
  • Laat de bloedsuikerwaarde meten
  • Lees zelf wat u kunt doen

 

De Diabetes Risicotest geeft antwoord op de vraag of u een verhoogd risico heeft op het krijgen van diabetes.
Diabetes is een chronische ziekte die grote invloed kan hebben op de kwaliteit van uw leven. Daarom is het belangrijk de ziekte voor te zijn! Eerste stap: het bepalen van uw risico met de Diabetes Risicotest. 

 

Waarom testen?
Om twee redenen:
Reden 1: als u weet dat u een verhoogd risico op diabetes heeft, wordt het tijd om daar serieus aandacht aan te geven. Want u kunt er zelf veel aan doen om dat risico te verkleinen!
Reden 2: als u vaststelt dat u een verhoogd risico heeft, is het verstandig uw huisarts te bezoeken. Want het kan ook zijn dat u diabetes heeft. In Nederland hebben naar schatting 250.000 mensen diabetes zonder dat zij het weten. Terwijl het juist zo belangrijk is dat diabetes vroegtijdig wordt opgespoord en behandeld, om medicatie en complicaties te voorkomen of uit te stellen.

Als uit de Diabetes Risicotest blijkt dat u een verhoogd risico heeft op diabetes kunt u bij de assistente uw bloedsuiker laten controleren.

Wist u dat u door gezond te leven uw risico op diabetes kunt halveren?
De Leefgezondcoach op internet helpt u daarbij. Aan de hand van vragen die u beantwoordt, krijgt u tips om uw voeding te verbeteren. Bent u te zwaar dan geeft de Leefgezondcoach u advies over de samenstelling en grootte van uw maaltijden. Ook krijgt u een overzicht van uw beweeggedrag en daarbij adviezen hoe u in uw situatie meer kunt bewegen.

Praktisch en haalbaar!
Persoonlijke en haalbare adviezen op maat! Het kost even tijd om de vragen te beantwoorden. Maar dan bent u wel verzekerd van praktische tips waar u direct mee aan de slag kunt. De adviezen zijn persoonlijk, betrouwbaar en zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Bent u bang om uw goede voornemens en de adviezen snel te vergeten? De Leefgezondcoach herinnert u eraan. Als extra motivatie stuurt de coach u regelmatig een e-mail met adviezen en inzichten. Volgt u de adviezen op en heeft u uw leefstijl aangepast? Ga dan terug naar de Leefgezondcoach voor aangepaste adviezen, afgestemd op uw nieuwe situatie.
Uiteraard kunt voor begeleiding en advies ook terecht op het spreekuur bij de huisarts of de praktijkverpleegkundige.